Σκουπιδότοπος τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Σκουπιδότοπος τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Αρ. Πρωτ. 15732/04.05.2011

Προς Υπουργό:

- Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Απαράδεκτη και  επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο κτίριο των Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης. Ο χώρος έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο, προκαλώντας τη δυσφορία των δικαστικών υπαλλήλων, των δικηγόρων, των δικαστών και των απλών πολιτών, που εξυπηρετούνται  εκεί. Τα προβλήματα καθαριότητας που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα στο Δικαστικό Μέγαρο, είναι μεγάλα. Το πρόβλημα ξεκίνησε από τότε που η εταιρεία που έχει αναλάβει τις εργασίες καθαριότητας, προχώρησε σε καταγγελία της σύμβασης, καθώς της οφείλονται περίπου 300.000 ευρώ.

Το πρόβλημα αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο, διότι οι κοινόχρηστοι χώροι του κτιρίου, τα γραφεία, οι τουαλέτες, οι δικαστικές αίθουσες, έχουν πλημμυρίσει από σκουπίδια. Ακόμη και οι δυο μόνιμες καθαρίστριες που απέμειναν, έχουν αναλάβει να καλύψουν τις ανάγκες ενός κτιρίου, που ξεπερνά τα 25.000 τ.μ. Οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε μετά την απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου να διακόψει τη χρηματοδότηση εργολαβιών, για τις οποίες δεν έχει προηγηθεί ο προβλεπόμενος διαγωνισμός.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα καθαριότητας που αντιμετωπίζει το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης;

Απάντηση Υπουργείου